hoe je een 3 poot tafel te bouwen

Drie-poot tafels zijn populair voor het houden van kleine tafellamp geweest, is jouw TV-afstandsbediening, en andere dergelijke noodzakelijkheden. Het bouwen van uw eigen drie-poot tafel kan een one-of-a-kind blik in elke kamer toe te voegen. Het proces is niet zo moeilijk als het aanvankelijk lijkt, aangezien de meeste driearmige tabellen kunnen worden gemonteerd met slechts gelijmd pinnen en handgereedschap. Degenen met artistieke neigingen vaak genieten van het schilderen van hun eigen unieke ontwerpen op het tafelblad en benen. Er zijn enkele factoren beschreven wat materialen en afmetingen in plannen voor dit project te houden.

pezen en tapgaten: Voor het begin van dit project, moet u vertrouwd zijn met de twee soorten tafel verbindingen u zult gebruiken worden. Een pees is het deel van het hout, dat naar buiten uitsteekt, en een tapgat is het concave gedeelte van het hout. De twee van deze verbindingen moeten goed op elkaar om een ​​vast eindproduct zijn aangebracht.

Stap 1: Trek je patronen

Schets je drie tafelpoten op de 1×10 boord. Zorg ervoor dat u een pees te trekken op elke zodat ze later kunnen worden bevestigd aan de tafel paal. snijd elk van hen voorzichtig uit.

Stap 2: Carve Uw insteeksloten

Snijd tapgaten in de post van de tafel, en zorg ervoor dat alle van hen zijn zelfs. Breng de pezen in elk pen door ze te schuiven, en controleer of elk op een hoek van 90 graden is aangebracht, zodat het tafelblad volledig level zal zijn.

Stap 3: Lijm Uw Tafelpoten

Zodra u zeker bent dat elk been is in een hoek van 90 graden, lijm elke pees in zijn plaats. Zorg ervoor dat de lijm druipt niet of lopen op de zichtbare delen van de tafelpoten.

Stap 4: Maak de Table Top Base

Carve een pen in het midden van het 2×3 bord zodat het de bovenkant van de tabel na past. Breng de 2×3 perfect waterpas op de bovenkant van de tafel paal en lijm deze op zijn plaats.

Stap 5: Maak uw Round Table Top

Snijd het tafelblad uit de overgebleven hout uit de 1×10 bord. Dit is het gemakkelijkst door het snijden van twee zelfs halve cirkels die zal ongeveer 19 tot 20 centimeter in diameter bij elkaar pasten. Lijm de twee helften van de 2×3 boord, besteden veel aandacht aan ze perfect horizontaal te passen. Boor twee gaten door zowel de 2×3 en het tafelblad. Breng de haringen door deze gaten en lijm ze op hun plaats met het oog op het tafelblad te beveiligen.

Stap 6: Zand en Paint

Refinish het hout zo nodig met schuurpapier, en breng uw gekozen beits of verf. Het aantal lagen hangt af van het uiterlijk van de tabel die u in gedachten hebt. Dunnere lagen verf of beits kan de nerf van het hout te tonen door en geven een meer vintage look.