hoe pvc buizen buigen

Stap 1 – Bepaal Middle Point voor Bend

Stap 2 – Bereid Radius Formulieren en cilindrische Container

Stap 3 – Bereid de Pijp van pvc

Stap 4 – Verhit de Pijp

Stap 5 – Vorm het Pipe Bend

Stap 6 – Koel de Pijp

Af en toe bij het werken met PVC-buizen worden gebruikt in de leidingen van uw huis, moet u mogelijk bochten te maken, zodat de pijp naar behoren in hard zal passen te bereiken en fit gebieden. Hoewel u misschien wel in staat zijn om de leiding te installeren met een reeks van ellebogen en andere verbindingsstukken, er zijn momenten waarop het buigen van de buis is veel gemakkelijker. Dus, hier is een stap voor stap handleiding die u laat zien hoe gemakkelijk te buigen PVC pijp.

Met een meetlint en een markeerstift en markeer de plek op de buizen wanneer het midden van de bocht wordt. Maak dan een ander merk op pluspunten 6 tot 10 inch aan beide zijden van het middelste punt. Hierdoor wordt het gebied van de pijp dat u de warmte om te buigen zijn.

Plaats de straal formulieren direct naast de pijp die je gaat buigen. Plaats het blik of emmer zo dicht als je kunt om de pijp, zodat het gemakkelijker zal zijn om de straal vorm en de bocht te volgen. Je moet het blik of emmer te plaatsen zodat de open ruimte van het cilindrische voorwerp naar boven wijst.

Leg het stukje PVC pijp op om twee stukken van 2 bij 4 hout. Het aangegeven gebied van de buis moet worden binnen de twee door fours en gesteund uit het platte vlak of de grond.

Steek de stekker in de hitte pistool en zet hem aan. Vervolgens neemt u de warmte kanon en houd het ongeveer 2 of 3 inches weg van de buis om te verbranden of schroeien van de PVC-buis te voorkomen. Beweeg de warmte kanon langzaam over het gebied dat zal worden gebogen. Als je langs de warmte kanon over de PVC-buis, gebruik maken van uw vrije hand om de pijp naar rechts draaien een vierde van een bocht met elkaar door. Verhit de PVC pijp totdat het begint te hangen en doorhangen tussen de twee stukken hout. Dan, zet het vuur pistool en leg het opzij.

Zodra de PVC pijp heet genoeg is, pak het stukje PVC pijp met beide handen en plaats deze op de straal vorm of cilindrisch voorwerp. Langzaam buigen en vormen de pijp op het buitenoppervlak van het voorwerp en rol het object met de klok mee om te helpen de vorm en diameter van de PVC buis handhaven. Terwijl dit te doen, trek aan de uiteinden van de PVC buis om de bocht moet maken.

Zodra u de bocht in de PVC pijp hebt gemaakt, plaatst u de pijp op een vlakke ondergrond en wikkel de nog warme PVC pijp met een natte doek of een handdoek. Laat de PVC pijp volledig afkoelen alvorens het te gebruiken.