hoe werkt een overspanningsbeveiliging werk?

Bliksem en stroomstoten

Afleiding van Verlichting en stroomstoten gebruik van MOV

Wat zijn de oorzaken stroomstoten

Het installeren van overspanningsbeveiliging

Een overspanningsbeveiliging is een apparaat dat elektrische systemen van schade veroorzaakt door verlichting beschermt. Een typische afleider heeft zowel een massa-aansluiting en een hoog-voltage terminal. Wanneer een krachtige elektrische golf reist van het elektriciteitssysteem om de afleider, is de hoge spanning stroom rechtstreeks naar de isolatie of op de grond om te voorkomen dat schade aan het systeem.

Wanneer een krachtige golf of blikseminslag een bepaald elektrisch systeem, het beschadigt het hele systeem en elektrische apparaten die op het systeem. Elektrische apparaten werken op een bepaald spanningsbereik. Wanneer deze apparaten ontvangen een spanning veel hoger dan de aangegeven spanning voldoende is voor hun werking, ze opblazen of beschadigd raken. Echter, elektrische systemen die worden beschermd door een overspanningsbeveiliging niet beschadigd raken, omdat de afleider zorgt ervoor dat de hoge spanning niet te krijgen in het elektrische systeem.

De afleider niet alle van de hoge spanning die er doorheen loopt absorberen. Het leidt het gewoon op de grond of klemmen aan de spanning die er doorheen passeert minimaliseren. Het geheim van het succes van de rem in het omleiden van bliksem of hoge stroompieken is de MOV of Metal Oxide Varistor. MOV is een halfgeleider die zeer gevoelig is voor spanning. Bij normale spanningen, de MOV werkt als een isolator en geen stroom door te laten. Maar bij hoge spanningen, de MOV fungeert als een geleider. Het werkt als een schakelaar die geopend wanneer er een standaard wisselspanning, en een schakelaar die wordt gesloten wanneer bliksem of hoge spanning aanwezig is.

Stroomstoten optreden wanneer een incident de elektrische lading die door een hoogspanningslijn op een bepaald punt verhoogt. De meest populaire oorzaak van een sterke stijging is bliksem. Echter, bliksem veroorzaakt stroompieken maar elke keer in een tijdje. Tijdens onweer, kan de bliksem ergens staking in de buurt van een stopcontact en is van invloed op de spanning die door een hoogspanningslijn. Soms is de beste manier om een ​​elektrisch apparaat aan de gevolgen van een blikseminslag surge beschermen de stekker uit het stopcontact. Een overspanningsbeveiliging kan niet werken 100 procent van de tijd, omdat de bliksem zeer hoge spanningen die zelfs afleiders niet volledig kan omgaan kan produceren.

Vaker wel dan niet, elektrische apparaten die afhankelijk zijn van een hoge elektrische stroom veroorzaken stroomstoten (bijvoorbeeld koelkasten en liften). De werking van deze inrichting veroorzaakt soms een plotselinge vraag naar elektriciteit dat de elektrische stroom in een elektrisch systeem verstoort. Zelfs als deze pieken niet zo veel schade als een blikseminslag surge veroorzaken, kunnen ze nog steeds toebrengen grote schade aan een aantal elektrische apparaten die zijn aangesloten op het elektrische systeem.

Overspanningsbeveiliging worden meestal geïnstalleerd in de buurt van een elektrische meter aan het elektrische systeem van een woning of gebouw van de gevolgen van spanningspieken afkomstig van buitenaf te beschermen. Een overspanningsbeveiliging kan beschermen andere elektrische apparatuur is aangesloten op het stopcontact, maar kan geen totale bescherming tegen overspanningen die afkomstig zijn van defecte bedrading of de totale elektrische functioneren van elektrische huishoudelijke apparaten of kantoor.