hot tub elektrische installatie

Stap 1 – Het plaatsen van de Hot Tub

Stap 2 – Voorbereiden van de Draden

Stap 3 – Het uitvoeren van de Wire

Stap 4 – Het installeren van de Breker

Stap 5 – Starten van de Hot Tub

onderwerpen

Hot tub elektrische installatie is eenvoudig met de juiste voorbereiding. Gebaseerd op de grootte van het bad, kan het een 120 volt of 240 volt eenheid. Kleinere 120-volt-eenheden kunnen eenvoudig worden aangesloten op een stopcontact, waar de grotere eenheden volledige elektrische installatie vereist. In deze gids leert u hoe u een 240-volt hot tub te installeren op een buitenmuur plaat met bovengrondse bedrading.

Plaats de hot tub op een betonnen plaat op de gewenste locatie. Voordat u begint, ervoor te zorgen dat de belangrijkste elektrische paneel van het huis is gemakkelijk bereikbaar vanaf deze locatie. Als het paneel bevindt zich aan de andere kant van het huis, kunt u overwegen om de elektrische metro of het veranderen van de plaatsing van de hot tub.

Meet de lengte van de belangrijkste elektrische paneel naar de spa pakket en dan is de lengte van de spa pack om de hot tub. Houd er rekening mee dat de spa verpakking van uw hot tub moet worden geplaatst niet dichter dan vijf voeten. U moet er zeker van zijn dat het nog steeds in de plaats van het apparaat. Er kunnen geen obstakels, zoals hekken of wanden, waardoor de toegang tot de spa pakket.

Zodra u de meting, voeg een extra 2 voeten aan. Een overdosering zal zorgen voor eventuele fouten in het meten en kan worden getrimd in de laatste stappen. Snijd vier stukken van de gestrande koperdraad, dat is gelabeld # 6 THHN voor elke meting. Wikkel ongeveer 3 voet aan beide uiteinden van de draden met kleurcodering tape in zwart, rood, groen, wit. Wanneer u klaar bent, moet u één van elke kleur voor de lengte tussen het hoofdpaneel en de spa pakket en ook de lengte van de spa pack om de hot tub hebben.

Begin met twee stukken van schema 80 PVC pijp, een voor elke draadlengte. Voer de gemarkeerde draden door de PVC-buis. Bevestig de draden aan de hot tub bedieningspaneel, het afstemmen van de kleurcodering. Gebruik elektrische tape en draad caps om ze veilig te stellen. Voer het andere uiteinde van deze set van draden aan de spa pack, het bevestigen van de draden in de zelfde landhuis.

Doe hetzelfde voor de tweede set van draden, waarmee ze aan de andere kant van de spa verpakking. Op dit moment beginnen met het vullen van uw hot tub met water. Zodra u de macht zal je nodig hebt om het bad om het water te verwarmen en de voorbereiding van de jets te starten.

Installeer de twee pole vijftig amp zekering in uw belangrijkste elektrische dienst panel. Volg de richting van de fabrikant voor een veilige en correcte installatie. Bevestig de laatste set van draden aan de schakelaar. Sluit de groene en witte draden aan de grond bar. Controleer of de zwarte en rode zijn verbonden met de werkelijke breaker.

Zodra het bad is gevuld met water, moet u de hoofdschakelaar ingeschakeld om de spa pakket en de hot tub te krijgen. Het kan enkele uren duren voordat de hot tub op te warmen. Gebruik deze tijd om vertrouwd te raken met de functies en werking van uw hot tub.