hoe een hele huis ventilator werkt

Het bepalen van de geschiktheid van een hele huis ventilator voor uw huis

Het plaatsen van een Whole House Fan

Het starten van de Whole House Fan

Een hele huis fan is een elektrisch apparaat dat in het plafond is geïnstalleerd, tussen de zolder en de leefruimte. Hele huis fans zorgen voor een snelle, stille koeling voor het hele huis, terwijl de airconditioner gebruik effectieve vermindering. Met behulp van een hele huis fan is gunstig voor het milieu, want het vermindert de uitstoot van broeikasgassen van airconditioners. Het is ook aanzienlijk goedkoper te bedienen dan een airco unit.

Om het nut en de energie-efficiëntie van een hele huis fan te maximaliseren, bevestig met de verkoper die het model dat u koopt efficiënt uw huis kan koelen. Ook het meten van de hart op hartafstand tussen zolder balken om de tijd en inspanning benodigd voor de installatie.

Een hele huis ventilator werkt het beste wanneer geïnstalleerd op een centrale locatie in het huis. Een hal is een betere optie dan een kamer. Een houten frame is gebouwd conform de afmetingen van het hele huis ventilator. Het frame is essentieel, omdat het draagt ​​het gewicht van de ventilator en laat lucht circuleren rond de ventilator.

Het frame is geplaatst in de opening aan de gekozen plek. Vanaf hier is het hele huis ventilator geïnstalleerd en aangesloten op de elektrische bedrading in het huis. Alle openingen en scheuren grondig worden afgedicht tijdens het proces van installatie.

Wanneer het hele huis ventilator ingeschakeld, trekt elke hete lucht in het huis naar de zolder, waar het wordt verhuurd met ventilatieopeningen. De afwezigheid van hete lucht in de woning leidt tot een lage druk. Daardoor wordt lucht van buiten het huis getrokken, ter vervanging van de hete lucht die via de zolder is opgesteld. Het hele huis ventilator moet voldoende ventilatie ruimte op de zolder hebben. Onvoldoende ventilatie kan de motor beschadigen en verkorten van de levensduur van de ventilator.

Een hele huis fan zal niet effectief zijn als je alle deuren en ramen te sluiten in uw huis als u de ventilator. Dit komt doordat koele buitenlucht een opening naar het huis binnen zal hebben.

Een hele huis fan is alleen zinvol als de buitentemperatuur is koeler dan dat in het huis. Als u een airconditioner en een hele huis fan werken op hetzelfde moment zul je het doel van beide apparaten te verslaan. De koele lucht die door de airconditioner buiten het huis worden getrokken door de zolder. In veel gevallen echter, met een hele huis ventilator vermindert de noodzaak van een airconditioningsysteem of volledig elimineert.

NO A / C? HIER ZIJN EEN Afdichting en mogelijkheden voor mensen zonder airco.