hoe hard is te hard?

onderwerpen

Michael Lentin is de eigenaar en CEO van CitiQuiet geluiddichte ramen. Al meer dan 25 jaar, heeft het merk CitiQuiet® de meest bekende en meest gebruikte merk in de geluiddichte venster markt. Bouwers, remodelers en huiseigenaren weten CitiQuiet als het merk leider. commitment Michael’s naar het product uitmuntendheid en innovatie, in combinatie met een verbintenis tot tevredenheid van de klant heeft opgebouwd CitiQuiet in de belangrijkste fabrikant van geluiddichte ramen en schuifdeuren wereldwijd.

Als je consequent bent uw stem te verhogen, of er is een beltoon geluid in je oren, je omgeving is gevaarlijk. Je kan ofwel verlaat de situatie of proberen om het volume te verminderen door te investeren in hoogwaardige oordopjes of te installeren geluiddichte ramen, die tot een einde zal maken aan 95 procent van het omgevingsgeluid. Zelfs na het aanbrengen van wijzigingen, moet u het geluidsniveau te meten regelmatig om ervoor te zorgen dat uw omgeving veilig is.

Luide geluiden niet alleen je irriteren tijdens de dag, maar ze kunnen een goede nachtrust’s verpesten. Wist je dat je hersenen blijft geluid registreren, zelfs als je slaapt? Uit onderzoek van de National Sleep Foundation geeft aan lawaai kan uw slaap verstoren, waardoor u gevoelig bent voor slapeloze nachten.

Stadsverkeer, vliegtuigen, treinen, uw buurman’s blaffende hond en zelfs de tv in uw slaapkamer zijn allemaal bijdragen tot verstoring slapen. De geluidsniveaus worden gemeten in decibels, dB voor kort. De World Health Organization stelt dat constant lawaai van meer dan 30 dB verstoort slaap. En verder onderzoek wijst sporadische ruis, zoals het geluid dat uit uw televisie, drastisch verhoogt je kansen om wakker tijdens de nacht.

Wanneer stoort Your Sleep Het is een gezondheidsprobleem

Volgens de British Medical Bulletin, de effecten van blootstelling aan geluid tijdens de slaap schadelijk, waardoor een verhoogde bloeddruk, hartritme en hartslag. Daarnaast kunnen mensen blootgesteld aan lawaai ‘s nachts de negatieve effecten van de ongeregeldheden voelen de volgende dag – vaak citeren negatief ervaren slaapkwaliteit en traagheid als symptomen van verstoorde slaap als gevolg van lawaai.

Overdag Noise is stressvol Too

Niet alleen is het noodzakelijk om rekening te houden met de decibels uw oren nemen in de loop van de nacht, moet je ook bewust zijn van geluidsniveaus die te luid tijdens de dag zijn. Uit onderzoek van de Southern Medical Journal blijkt dat de blootstelling aan geluid boven de 65 dB op een continue basis, of korte geluidsniveaus in de dB range 80-85, kan uw lichaam stress respons te stimuleren – het produceren van een mogelijk negatief effect op uw cardiovasculaire systeem. Verhoogde perioden van stress als gevolg van aanzienlijke lawaai tijdens de dag kan blijken moeilijk te zijn als u probeert om te ontspannen en wat rust te krijgen.

Hulpmiddelen om te bepalen hoe hard te luid

In plaats van het negeren van het probleem, uitvoeren van uw eigen onderzoek om uw persoonlijke geluidsniveau vast te stellen en ervoor te zorgen dat omgevingslawaai is niet nadelige gevolgen voor uw gezondheid.

Het bepalen hoe hard is te hard komt neer op de intensiteit en de duur van de blootstelling aan geluiden en u kunt worden verrast door de omvang van de andere gemeenschappelijke klanken. Bijvoorbeeld, zou je verbaasd zijn om te ontdekken dat het maximale volume uit je koptelefoon wordt gemeten op 110 dB? Hoe hoger de dB niveau, hoe luider het geluid en klinkt luider dan 85 dB kan permanent gehoorverlies veroorzaken.

Het meten van geluidsniveaus is eenvoudig dankzij een aantal nieuwe instrumenten. Er zijn verschillende gratis apps die u kunt downloaden die nauwkeurig meten audio decibel niveaus in uw huis, kantoor of zelfs in een nachtclub. Gebruikmakend van tools waarmee u het beheer van uw omgevingslawaai niveau is de sleutel tot het behoud van uw algehele gezondheid.