hoe je een barometrische demper te passen op uw oven

Stap 1 – Controleer Installatie

Stap 2 – Het maken van aanpassingen

Stap 3 – Gewicht instellen

Stap 4 – Positioning Gewicht

Wat je moet weten

Tips

Een barometrische demper is ook bekend als trekregelaar. Zijn functie is om ontwerp op ovens, ketels en kachels die olie te gebruiken als de belangrijkste bron van brandstof te regelen. De beste positie om een ​​barometrische demper te installeren is in het rookkanaal vent tussen de verwarming of oven en de schoorsteen. Het bevat een instelbare gewicht dat wordt gemanipuleerd om de hoeveelheid lucht die de schoorsteen tijdens de verbranding te regelen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat een barometrische demper correct is geïnstalleerd. Controleer of de “stuk” wordt gepositioneerd tussen de oven en de schoorsteen. Dit maakt het mogelijk om uit te voeren efficiënt, terwijl het regelen van de luchttoevoer. Er zij rechtop op verticale of horizontale schoorstenen geplaatst.

Op het oppervlak van het apparaat, zoek het gewicht en de omvang. Normaal moeten deze worden aangepast volgens de instructies van de fabrikant brander. Er is een standaard nummer dat door de fabrikanten als de brander in bedrijf is bij normale temperatuur. Controleer deze lezingen om zo correct of zeer nauwkeurige schattingen te maken bij het maken van aanpassingen.

Drie sets van aanpassingen aan het apparaat te bedienen. Deze omvatten ontwerp boven het vuur, ontwerp in stuitligging en kooldioxide metingen. altijd aandacht besteden aan koolstofdioxide lezingen omdat ze laten zien hoe compleet het verbrandingsproces plaatsvindt.

Om aanpassingen te maken, zet de gewichten langs de schaal om het gewenste niveau. Dit regelt hoeveel de trekregelaar deur open te laten in de lucht. Dit is ook afhankelijk van de drie metingen; ontwerp over brand, ontwerp in stuitligging en kooldioxide. Zorg ervoor dat het gewicht correct te verplaatsen om zo effectief voorwaarde dat de verbranding zal ondersteunen.

Leer wanneer om aanpassingen te maken op het apparaat, zal dit toestaan ​​dat de olie-oven om optimaal te werken te allen tijde. Een barometrische demper verhoogt de veiligheidsnormen in het huis ook een efficiënte oven vents uit gasvormige afval van verbranding zoals kooldioxide en koolmonoxide. Als deze niet veilig worden geventileerd, kunnen ze gemakkelijk ophopen in het huis en veroorzaken giftige lucht en ziekte.

Instellen of het aanpassen van een barometrische demper vermindert de juiste tegendruk in de open haard. Tegendruk kan de oven oververhit of andere problemen storende werking ervan te ontwikkelen.

Juiste aanpassingen van het apparaat helpt energie en brandstof te besparen in huis. Het is mogelijk om warmte te verliezen uit de oven als de aanpassing wordt gedaan met de schoorsteentrek gepositioneerd te hoog. In dit geval kan de oven niet warmte als nodig.