hoe werkt een hot tub ozonisator werken?

Inzicht in Ozon Gebruik in Ozonaters

Inzicht Ozonaters

ozonator Types

Water temperatuur & Ozonator

Onder de recente introducties in de hot tub technologieën, is het gebruik van een hot tub ozonator zeer populair geworden. Hot tub ozonators hebben verschillende voordelen ten opzichte van het gebruik van conventionele water sanering methoden die chloor of broom gebruiken. Ozon geen allergische reacties zoals deze stoffen veroorzaken en is een veel sterkere-water reinigingsmiddel. Het is essentieel dat u een basiskennis over het functioneren van een hot tub ozonator voor aankoop.

Ozon is een gas, die van nature in de bovenloop van onze atmosfeer. Het wordt voornamelijk gebruikt als bleekmiddel in de textielindustrie. Het wordt ook gebruikt door vele bedrijven water zuiveren openbare drinkwater, d.w.z. steriliseren voor de verwijdering van micro-organismen en onaangename smaken. Omdat het een krachtige oxidant, ozon is een effectieve en instant waterzuiveraar. Ozon is bekend dat afbraak lichaam oliën ook helpen om chronische geuren vaak gevonden in hot tubs te verwijderen. Ozonwater niet herhaaldelijk moeten worden vervangen, omdat het verser over een langere periode blijft. In tegenstelling tot commerciële hot tub chemicaliën, heeft ozon niet over een duidelijke smaak of kleur. Verder, ozon geen residuen achter of bijproducten die kunnen vasthouden aan het oppervlak van het bad of stikken de hot tub filter. Gemiddeld gaat ozonisator-behandelde ton water niet te worden gewijzigd voor ongeveer 7 tot 9 maanden.

Ozon kan kunstmatig worden geproduceerd door het passeren van ultraviolette stralen of elektrische ontladingen via zuurstof moleculen in water. Een ozonator is in wezen een ozon genereren mechanisch apparaat dat binnen de hot tub is geïnstalleerd.

Er zijn twee basistypen van ozonators. De voorkomende type is een zogenaamde bulb-type UV Ozonator. Het gebruikt een ultraviolette lamp voor het maken van ozon. De meeste UV-lampen duren ongeveer 2 tot 3 jaar, en moet daarom periodieke vervanging. Het andere type heet een Electric Ozonator. Dit is de meest populaire ozonisator, hoeft slechts verwaarloosbare vervanging van elke component. In plaats van een UV-lamp, functioneert door middel van het passeren van een gecontroleerde elektrische ontlading via de zuurstofmoleculen ozonvorming stimuleren. Het elektrisch circuit is geconfigureerd op een veilige manier en het vormt geen schade aan de inzittenden van de hot tub’s. In zowel de ozonators, de ozon gas door een luchtvaartmaatschappij uit waar het wordt meegezogen in de waterstraal die uiteindelijk uitstort in het bad. In sommige hot tubs, een aparte ozon jet stopcontact aanwezig is aan de onderkant, als een aangewezen ozon jet stopcontact. Deze high-end ozon verkooppunten worden ook wel ozon injectoren. De verstuivers trekken ozon in het bad water met grotere druk, het verhogen van de ozonconcentratie in het water.

Extreme schommelingen in de temperatuur van het water kan ernstig uitputten van de hoeveelheid ozon geproduceerd en in het water behouden. Als gevolg hiervan hebben hot tub ozonisator specificeert een temperatuur beperkt tot de maximale temperatuur waarbij het efficiënt produceren ozongas. Sommige geavanceerde ozonators hebben een ingebouwde temperatuur instelling om ervoor te zorgen dat het bad water constant wordt gehouden op een bepaalde temperatuur. Het handhaven van de juiste temperatuur verhoogt ook de effectiviteit van ozon in het oplossen van mineralen die vaak worden aangetroffen in hard water.