horizontale versus verticale jaloezieën en energie-efficiëntie

Bij het bepalen wat voor soort venster behandelingen voort te zetten, de kwestie van de horizontale versus v ertical jaloezieën onvermijdelijk wordt gevraagd. Die meer energie-efficiënt? Het antwoord is duidelijk. Verticale jaloezieën zorgen voor meer energie-efficiëntie om verschillende redenen.

Voor degenen die leven in warmere klimaten, verticale jaloezieën beter te blokkeren het zonlicht uit peering hoewel en sijpelt ondraaglijke hitte in het huis. Dit vermogen om de zon weg te houden is een grote reden dat veel mensen kiezen voor verticale lamellen boven horizontale jaloezieën. Terwijl horizontale jaloezieën proberen om de zon buiten te houden, is het niet de klus te klaren. Omdat de zon naar beneden schijnt, het zonlicht beter gaat in de woning door middel van horizontale jaloezieën.

In koudere klimaten, verticale jaloezieën nog steeds winnen horizontale jaloezieën. Wanneer de blinds gesloten, de vensters elkaar overlappen. Deze overlappende actie zorgt voor een zeer efficiënte pocket tussen de blinds en het weer buiten. Tijdens de koude maanden, het houdt de warmte in het huis en de koude buitenkant van het huis. Ook tijdens de zomermaanden, het werkt op dezelfde manier om de koude lucht in het huis te houden en de hitte buiten het huis.

Door de mogelijkheid om het huis isoleren, de lamellen veel energie-efficiënter dan horizontale jaloezieën.