hot topics: ik heb een multimeter – maar gebruik ik het verkeerd?

Origineel bericht: Met behulp van een multimeter de juiste manier?

Hoogtepunten uit de Thread

onderwerpen

Hier bij we genieten van het verstrekken van een plek waar home improvement beginners en experts samen kunnen komen om ideeën en advies te delen. Binnen onze Forums, kunnen gebruikers bladeren discussies om te zien wat de uitwisseling plaatsvinden over een onderwerp van belang of hun eigen dialoog te starten met het plaatsen iets voor de gemeenschap om deel te nemen. Met meer dan 250.000 leden en het tellen, deze bron is zeer actief, zodat elke week belichten we een van de gesprekken die je gewoon kan helpen met dat volgend DIY-project.

Je hebt het gebruik van uw gereedschap weg lang genoeg vrij comfortabel te zijn, zelfs als je autodidact bent. Maar als iemand je ziet met een multimeter en ze in paniek raken, kan het je zelfvertrouwen rammelen. Elektriciteit is gevaarlijk en alleen maar omdat je niet hebt geëlektrocuteerd jezelf betekent niet dat je het goed doet. Check in met het Forum om te bellen in je techniek.

Mikedel Lid

Hallo iedereen. Excuses voor de “pre-kleuterschool niveau” vraag.

Ik was bij de buren … had een GFCI-aansluiting stoppen met werken, en vroeg me om een ​​kijkje te nemen. Het was slecht gegaan, en we vervangen. Probleem opgelost.

Eén ding: Zoals ik op deze werkte, kwam het tijd om te zien of er stroom om naar de aardlekschakelaar; Ik gebruikte mijn analoge multimeter – de manier waarop ik heb altijd gebruikt – en mijn buurman heb al zenuwachtig / geagiteerd / freaked out -. hij zei: “dat kan niet de manier om dat te doen, het is gevaarlijk,” enz., hij was niet in een eikel, alleen bezorgd voor de veiligheid;. Wat ik deed, dat hem betreft

Om te testen om de macht, raakte ik een van de sondes (?) – (De naald zoals dingen aan de uiteinden van de draden van de multimeter’s) naar de zwarte draad, de andere naar de witte, en kreeg mijn lezen.

Mijn vraag: Is dat hoe je hoort je doen? Als het niet de manier om het te doen, hoe doe je dat?

Bij voorbaat bedankt.

Gunguy45 Super Moderator

Dat is de enige manier om het te doen! En natuurlijk, zwart naar de grond en wit ook de grond, gewoon om grondig te zijn. Wat heeft hij te wachten staan, je gewoon zwaaien ze in de lucht in de buurt? De meeste sondes zullen goed contact niet te maken door ze te plakken in de sleuven. uit te trekken van de houder en de schroeven of draden aan te raken is een veel betere test.

joecaption1 Lid

Dat is de manier om te zien of er inkomende stroom als je de lijn kant geraakt. Moeten het aanraken van de belasting kant om te zien of de GFI werkt.

telecom guy Lid

Je hebt het goed Mike! Ik kan me niet voorstellen dat een manier van contactloze spanningsmeting (geen detectie), dat zou ook passen in een gereedschapskist!

AllanJ Lid

Meter mijmeringen (quips, tips, knikken)

Kies altijd de juiste functie en het bereik alvorens een meting. Als u niet zeker bent, stel de spanning bereik zo hoog of hoger dan wat redelijkerwijs zou kunnen worden op de draden zijn – met name voor huishoudelijk gebruik beginnen met ten minste 250 volt bereik. Herhaal dit met een lager bereik als dat nodig is.

Schakel altijd de stroom uit voordat u de weerstand (ohm) of de continuïteit metingen. Over het algemeen weerstand en continuïteit metingen zijn niet nuttig, tenzij ten minste één van de twee plaatsen (draad, schroef) je aanraken de meter probes heeft alles losgekoppeld / haakte van.

“Je hebt het goed Mike! Ik kan me niet voorstellen dat een manier van contactloze spanningsmeting (geen detectie), dat zou ook passen in een gereedschapskist! ”

Spanning altijd gemeten tussen twee punten, en in de meeste gevallen een van deze twee punten zou neutraal.

De meeste mensen moeten niet de spanning tussen de twee terminals te meten op een switch. Dat geeft wel informatie, maar informatie die is totaal nutteloos om iemand zonder een goede hoeveelheid elektrische know-how.

Mikedel Lid

Nogmaals dank aan allen.

Lees meer op: http: //www.this website / forum / elektrische-AC-DC / 543.430-behulp-multimeter-correctly.html # ixzz3Ra2GZfcT