hoe je een pulserende sprinkler aan te passen

Stap 1 – Kaart van de Zone

Stap 2 – Controleer de sproeierhoofd voor schade

Stap 3 – Instellen van de Rate of Water Output

Stap 4 – Aanpassen Sprinkler Reach

Stap 5 – Aanpassen van Hoek van Rotation

Niet wetende hoe aan te passen een pulserende sprinkler kan leiden tot frustratie, maar aanpassing is niet zo technisch als je zou denken. Met de onderstaande stappen u tijd en geld kunnen besparen door het aanpassen van uw pulserende sprinkler jezelf. De componenten van de sprinkler zal u toelaten om te passen zonder extra gereedschap.

Kaart de gebieden die u zou willen dat de sprinkler te dekken. Kennis te nemen van het type, lengte en dichtheid van de vegetatie. De sproeier moet worden aangepast zodanig dat water de verste uiteinden van de zone kan bereiken. Een andere belangrijke reden voor het afbeelden van de zone is aan de bodem watervasthoudende vermogen verstaan, alle andere factoren constant (bijvoorbeeld de verdampingssnelheid). Bodem die hoge waterretentie niveaus toont moet minder water dan dat krijgen met een lagere retentie. Tot slot, het water geven een gazon bedekt met laag uitgesneden gras is anders dan hoe men wateren bloemen en struiken.

Onderzoek de sprinkler hoofd om te bevestigen dat er geen breuk of blokkade die kunnen worden veroorzaakt onregelmatige of lage druk output. Als de kop defect is, moet je vervangen of repareren.

Duw de indrukbare lippen aan weerszijden van de sprinklerspuitmond de doorvoer naar het gewenste niveau. Dit helpt de hoeveelheid water die het mondstuk verlaat. Voer een volledige cyclus door de sprinklerinstallatie in de doorvoer te bevestigen alvorens verder te gaan naar de volgende stap.

Gebruik de knop aan de bovenkant van de pulserende sprinkler nozzle, aan te passen hoe ver je wilt dat de waterstroom te gaan. Aanwijzingen op de knop wil detail welke kant om te zetten voor de verdere en welke richting dichterbij. Op sommige sprinkler modellen, moet u druk (met behulp van uw hand) naar de spuitmond toe te passen om de knop te draaien. Voer een fiets door weer als een test.

Als de sprinkler op een hoek van het gazon of dichtbij het trottoir worden geplaatst, met de sprinkler doen 360 ° zal verkwistend. Verschillende fabrikanten beheren rotatie aanpassing op verschillende manieren. Meest pulserende sprinkler modellen zijn voorzien van een hefboom die blokken een aantal uitsteeksels aan beide zijden van de sproeikop naar de volledige cirkel rotatie te voorkomen. U tilt als je de volledige cirkel beurt nodig en laat het hem binnen de vooraf ingestelde hoek vast te houden. Verder zijn er haltes die aanpassing van de rotatiehoek mogelijk.