hoe je een radiator bloeden

Als u radiatoren, de kans groot dat u een vrij oude huis. Dit betekent dat mensen die weten over de radiatoren en hoe u voor hen zorgen zeldzamer zijn geworden de hele tijd. Het is een oude technologie, maar in werkelijkheid, bijna net zo efficiënt als de huidige vaker voor hete lucht ovens met de juiste onderhoud. Dat begint bij de ketel, hetzij olie of gas. Neem contact op met de fabrikant of een erkende technicus op goed onderhoud van de ketel. Maar het ontluchten van de radiatoren kan eenvoudig worden gedaan door iedereen.

Wat betekent het om een ​​Radiator Bleed?

Radiatoren bevatten water door de boiler verwarmd. De metalen radiator is ontworpen om niet om de warmte goed vast te houden. De warmte “straalt” van de metalen in de lucht en dus verwarmt het huis. Dit werkt alleen als er niets blokkeert het water reizen door de pijpen. Af en toe zal luchtzakken ontwikkelen dat dat ook te doen. Gelukkig elk individu radiator heeft een klep aan één uiteinde dat kan worden geopend om de lucht te laten ontsnappen. Het systeem dan vult automatisch de radiator met heet water.

Waarom heb ik nodig om mijn radiatoren Bleed?

Uw radiator zal zijn werk niet doen als er geen water kan circuleren door de pijpen, dat is wat er gebeurt als de lucht krijgt in hen. Dit kan te wijten zijn aan de watertoevoer afgesneden voor reparaties, of als er onvoldoende waterdruk voor reden dat het water voorkomt het vullen van de leidingen. (Als dit soort dingen vaak het geval is, kunt u uw radiatoren geïnspecteerd en onderhouden.)

Toen heb ik nodig om mijn radiatoren Bleed?

Na het werk op het systeem, als het afgetapt en opnieuw gevuld, en één keer per jaar voor het koude seizoen begint. Hoewel het zeldzaam dat het systeem moet worden jaarlijks bloeden is een goed diagnostisch hulpmiddel om te bepalen hoe goed de verwarmingsketel functioneert, zoals hieronder uiteengezet.

Hoe kan ik Bleed My Radiatoren?

Als u niet beschikt over een radiator sleutel hebben, kopen. Ze zijn goedkoop, en hebben meer kans om te vinden op “moeder en pop” bouwmarkten dan bij de grote ketens.

Heeft u een klein kopje handig is in de lozing te vangen voordat u begint. Met het kopje onder de klep, plaatst u de sleutel in het ventiel en draai hem tegen de klok in. Als u water uit, sluit de klep door de sleutel met de klok mee. Dat radiator is prima en kunt u doorgaan naar de volgende. Het water kan vies uitzien, dit is normaal.

U kunt de lucht hoort haasten. Houd de klep open en de positie van de kop eronder. Het kan enige tijd duren, afhankelijk van hoeveel lucht in de leidingen. De lucht kan een geur hebben. Doorgaan met het te openen totdat er water uit komt, sluit de klep en verder gaan. Als er geen water uit komt, en er lijkt niet de lucht te komen hetzij, is er niet voldoende water onder druk van de ketel, die aandacht nodig heeft.

Met de juiste aandacht, radiatoren kunnen zeer betrouwbaar te zijn en kan meer dan voldoende warmte te leveren voor uw huis. Ze kunnen ook handig zijn om natte wanten of handschoenen te drogen, handdoeken of pyjama warm terwijl je onder de douche, of om een ​​warme baars voor uw kat te bieden.