hoe aan boord upvensters

Multiplex is de goedkoopste en meest populaire materiaal dat wordt gebruikt om aan boord upvensters. Windows worden vaak dichtgetimmerd als gevolg van orkanen en tornado’s en multiplex is makkelijk te krijgen, en heeft een goede slagvastheid. Als u niet orkaanblinden hebben, multiplex platen zijn the next best thing.

Zorg ervoor dat je genoeg platen om alle ramen te dekken en voor te bereiden ze goed voordat ze nodig zijn. De bereide platen kunnen binnen handbereik worden opgeslagen onder het huis, in het dak ruimte of achter de rekken in uw garage. Het installeren van grote platen is een tweepersoons baan en je moet ze vroeg opgemaakt, voordat de wind hen kan veranderen in gevaarlijke zeilen en blaas ze uit handen.

Stap 1 -Uw Boards

Als u geen borden klaar te hebben en voordat je ze nodig hebt, vind de muur studs aan de zijkant en onder het raam. Meet uw ramen net voorbij de muur studs, dat is waar je de planken zal hechten. Met behulp van uw raam metingen, snijd de platen vorm te geven. Als je alleen de planken gesneden om de grootte van uw raamkozijn, en niet aan de buitenmuur, de ramen kunnen nog steeds worden in geblazen. Bevestiging van de planken aan de muur buiten het frame kan lelijk uitzien, maar zal beschermen de ramen beter.

Stap 2 -Het Panels

Op iedere multiplex paneel met een nummer of naam van de kamer, om aan te geven welk venster het betrekking heeft. Plaats een pijl op de top van elke kamer te geven.

Hou de multiplex tegen het raam en boor gaten door het, in de studs om de 12 tot 16 inch. Zorg ervoor dat elke hole is ten minste 1 inch vanaf de rand panel.

Stap 3 – Bevestig de Raad van Bestuur

Gebruik de boor om alle schroeven naar huis te rijden. Als orkanen zijn een constante bedreiging waar je woont, boor stokschroeven rond de ramen in de studs. Boor bijpassende gaten in de multiplex platen. Als er een storm op handen is, kunt u snel de planken te monteren op de bouten en draai de moeren en ringen. Prime en verf de bouten om hen te beschermen als ze op hun plaats worden gehouden en hergebruikt. Als een orkaan waarschuwing klinkt, heb je de borden klaar met gaten geboord, die snel over de ramen met weinig poespas kan worden bevestigd.

Voor metselwerk huizen, passen de multiplex platen binnen het venster kader, over het glas. Houd het op zijn plaats met 4 inch vat bouten een afstand van ongeveer 15 inch uit elkaar. De schuivende as van elke bout past in een gat in het metselwerk.

Er is nieuw, opnieuw te gebruiken, multiplex clips beschikbaar voor de montage van de planken te vergemakkelijken. Deze clips worden “Plylox” clips en zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten. Ze verwijderen de noodzaak voor het boren en spijkeren. Deze clips houden het multiplex tegen het raamkozijn.