hoe je een schoorsteenvegen scam te voorkomen

Voor 15 jaar, Dave Donovan werkte als elektricien voor de Universiteit van Pennsylvania, waar hij zich specialiseerde in elektrische installaties, het oplossen van problemen, onderhoud en reparatie in zowel de residentiƫle en industriƫle omgevingen. In 2005, Dave maakte de overgang van het werken aan elektrische systemen en home improvement projecten te schrijven over hen.

Open haarden zijn prachtig, vooral tijdens de koude wintermaanden. Maar, moeten ze regelmatig worden schoongemaakt en tenzij je hebt geleefd met een open haard voor het grootste deel van je leven, de meeste mensen niet een ding over hoe om ze schoon te leren kennen.

Dit feit is de reden waarom er een groeiend aantal schoorsteenvegen oplichting opduiken over het hele land. Hier nemen we een kijkje op hoe deze zwendel werken en hoe om te voorkomen dat een slachtoffer.

Hoe schoorsteenvegen oplichting Work

De meeste schoorsteenvegen oplichting richten nieuwere huiseigenaren omdat ze zelden enig idee over de werking van hun open haard nog. Het contact wordt meestal gemaakt via telefoon of e-mail. Om de geloofwaardigheid van hun dienst toe te voegen, kan het bedrijf zelfs melding van de namen van de vorige eigenaars van je thuis en verklaren dat zij gebruikten hun dienst, terwijl ze er woonden. In de meeste gevallen wordt de huiseigenaar citeerde een zeer lage prijs voor de schoorsteen schoonmaak, meestal onder of rond de $ 40.

Toen de militair binnenkomt uw huis, zullen ze uw schoorsteen te inspecteren voor het schoonmaken. Na de inspectie, zullen ze je vertellen dat uw schoorsteen heeft een aantal structurele schade of dat het behoefte heeft aan een nieuwe schoorsteenkap (of vonkenvanger). Ze kunnen zelfs de productie van stukken beton dat ze zeggen is gedaald van uw schoorsteen om hun beweringen te bewijzen.

De monteur zal ook praten veel over koolmonoxidevergiftiging en hoe je nodig hebt om deze reparaties gedaan om het te voorkomen. Als de monteur u vertelt dat uw haard is in feite lekken koolmonoxide (wat zeldzaam is), laat ze bewijzen dat het aan jou. Zij moeten een meter die de hoeveelheid koolmonoxide lek aangeeft hebben.

Een andere zwendel betreft de militair beweert dat de liner van uw schoorsteen moet worden vervangen. een liner Het vervangen is een dure baan en deze oplichters meestal niet eens de nieuwe liner correct te installeren of ze gebruik maken van slecht uitgerust vervangingen, die gevaar kunnen opleveren.

How Not to Be Slachtoffer van een Chimney Cleaning Scam

Schoorsteenvegen oplichters kunnen loskomen alsof ze een goede, hardwerkende mensen, maar laten niet gek dat u – krijgen en controleer referenties alvorens in te stemmen om enig werk te worden uitgevoerd!

De lage prijs is een van de grootste tekenen dat de dienst een scam kan zijn. Volgens hem National Schoorsteenveger Guild en de Schoorsteen Safety Institute of America, de kwaliteitscontrole van de schoorsteen alleen al kost ongeveer $ 75, en de feitelijke reiniging rond $ 150. Het reinigen van een schoorsteen duurt meestal een uur of langer.

Haal meer dan een bod op de baan. Als een dienst wordt druk je in een snelle verkoop, zijn ze waarschijnlijk een scam,. Controleer of de schoorsteen schoonmaak bedrijf is gecertificeerd door de Schoorsteen Safety Institute of America en dat het up-to-date aansprakelijkheidsverzekering. Niet alle gebieden vereisen schoorsteen schoonmaakmiddelen om de licentie, maar contact op met uw lokale gemeente om te zien als de jouwe doet. Als dat zo is, controleer dan of de monteur is gelicenseerd.

Als u denkt over het hebben van uw schoorsteen schoongemaakt, maar je bent niet zeker of het moet het nog proberen te bellen met uw plaatselijke brandweer. In sommige gebieden, zal de lokale brandweer de schoorsteen voor gratis inspecteren en ze kunnen zelfs adviseren een gerenommeerde en lokale schoorsteenvegen service.