hoe je een speaker box met medium density vezelplaat bouwen

Stap een: Berekeningen en First Cuts

U kunt een hoogwaardige luidspreker doos met medium density vezelplaat maken. Dit project vereist een zorgvuldige berekeningen en duurt ongeveer twee dagen. Elke variatie in volume, zal het bedrag van polyfil en de dichtheid van het hout veranderen hoe je de luidspreker klinkt. Voor elk van deze elementen, dient u zo dicht bij aanwijzingen van de fabrikant mogelijk zijn.

Het eerste wat je hoeft te doen is de berekening van het volume van uw box. handleiding van de luidspreker bestuurder moet ook het optimale volume voor de box. U moet steunen rekening houden wanneer je berekeningen te beginnen. Zodra u de grootte van uw vak kent, gebruik de router om 6 stukken van gelijke grootte snijden. Gebruik de handleiding om te berekenen hoe groot de gaten moet worden voor de bestuurder. Teken de gaten op één stuk van vezelplaat. Knip voorzichtig de gaten. Je moet ook uit te snijden een gat in het achterpaneel voor de bedrading.

Stap twee: Frame

Zodra u het bord op maat zijn gesneden en knip de patronen is het tijd om het frame te bouwen. Plaats alle stukken samen om een ​​kubus vormen. Laat het voorpaneel. Gebruik houtlijm om alle stukken aan elkaar hechten. De doos moet bij elkaar blijven zonder schroeven. Laat de lijm te drogen. Volgende u nodig heeft om alle van de hoeken aan elkaar schroeven. Zorg ervoor dat de schroeven een losgeschroefd top.

Stap drie: Steunen

De beugels moeten zorgvuldig in driehoekjes gesneden. Deze driehoeken dienen in elke hoek worden geplaatst, van links naar rechts overspannen van de ene kant naar de andere. Schroef ze in stevig, maar niet toestaan ​​dat de schroeven in contact komen met de vorige schroeven te komen.

Stap vier: Silicon

Zodra uw frame is gemonteerd moet je om het te verzegelen. Siliconenafdichtmiddel elke rand volgens de instructies van fabrikant. Als de dampen Spreker apparatuur kan beschadigen, zodat het silicium drogen gedurende ten minste 24 uur alvorens naar de volgende stap.

Stap vijf: Polyfill

Na het silicium is opgedroogd is het tijd om de poly fill glasvezel toe te voegen. Nogmaals, dit moet worden toegepast volgens de instructies van de fabrikant. Laat ruimte voor de luidspreker bestuurder en de kabels.

Stap zes: Spreker Driver

Plaats de luidspreker bestuurder over de juiste gaten op het voorpaneel. Schroef deze op zijn plaats. Elk gat moet nu al duidelijk worden gemarkeerd door de fabrikant. Zodra de bestuurder veilig is, haal de bedrading door de doos en zet het voorpaneel om de rest van de doos met behulp van schroeven.

Stap zeven: Spreker Doek

U kunt ervoor kiezen om de voorzijde van uw luidspreker met luidspreker doek te dekken. Deze stof moet worden gelijmd of geniet aan de voorzijde van de luidspreker eenmaal is gemonteerd.

Uw spreker is nu voltooid. Je hoeft alleen maar om het draad tot uw geluidssysteem en geniet van het geluid.