Hoe lang duurt een cederschok dak mee?

Gemiddelde duur

Levensverlengende Tips

Als u overweegt een cederschok dak voor uw huis, kan je je afvragen hoe lang je kunt verwachten dat het duren voordat de nodige reparaties of vervangingen. Dit is een ingewikkelde vraag, omdat de levensverwachting van een deel van uw huis zal sterk variƫren, afhankelijk van de kwaliteit van de originele installatie, het klimaat en het weer en het onderhoud dat u regelmatig uit te voeren op het dak. Hieronder vindt u een algemeen idee van hoe lang uw cederschok dak zal duren, samen met eenvoudige tips over hoe om de levensduur te verlengen vinden.

In de meeste huizen, zal de gemiddelde levensverwachting van een ceder schudden dak ergens in de buurt van 30 tot 40 jaar. Dit kan iets langer dan asfalt gordelroos zijn, maar dit zal variƫren op basis van factoren zoals het klimaat en de aanwezigheid van overhangende bomen.

Om de levensduur van uw cederschok dak verlengen, kunt u het hout te behandelen met een doordringende houtverduurzamingsmiddel om de 5 jaar of zo. Hierdoor wordt het hout beter bestand tegen rotting, schimmel en schimmel te maken. Je moet ook proberen om uw dak als vrij van vuil, bladeren en ander vuil mogelijk te houden.