hoeveel stroom kan een d batterijvoeding?

Hoeveelheid stroom

stroomsterkte Guideline

Een batterij, zoals een D batterij, is een apparaat dat elektrische energie opwekt. Batterijen zijn een handige, draagbare energiebronnen. In tegenstelling tot andere andere energie-conversie-apparaten, batterijen bevatten geen bewegende delen. Batterijen zet chemische energie in elektrische energie door middel van een chemische reactie.

Een standaard maat D koolstof-zink batterij heeft een Ah-capaciteit van 4,5 m bij 100 A. Dit betekent dat een D batterij een stroom van 4,5 ampère kan leveren voor een uur. Dit kan ook worden berekend als het D batterij leveren van een stroom van 1 amp gedurende 4,5 uur, of enige andere combinatie met dezelfde formule.

Je moet in gedachten houden echter dat dit slechts een richtlijn. Als de D batterij bij een maximale stroom van 4,5 ampère draaien, zou de hoeveelheid warmte het accu gedeeltelijk verliezen van zijn chemische reactie, waardoor deze volledig worden ontladen vóór het 1 uur span. Hetzelfde geldt voor een zeer lichte belasting ook. Bijvoorbeeld, als de batterij is verbonden met een belasting van slechts 1 milliampère in theorie dat zou ons huidige gedurende 4500 uren geven. Maar meer dan waarschijnlijk, verdamping van de chemicaliën die nodig zijn voor de reactie zou ook leiden tot de batterij lading verliezen voordat de 4500 uur merk.