hoe je een heldere epoxyhars jas aan schilderijen van toepassing

Bescherm uw schilderijen door toevoeging van een glanzende vacht van duidelijke epoxyhars. Het toevoegen van een epoxyhars coating om uw schilderijen geeft u de mogelijkheid om creatief te zijn en het uiterlijk van een schilderij met behoud van de kleur en schoonheid.

Stap 1 – Bereid Work Area

Kies een gebied om te werken waar je vrij om een ​​puinhoop te maken kan voelen. Als u niet beschikt over een speciale werkruimte hebt, kunt u wilt werken in een garage of buiten op een betonnen ondergrond. Het is erg belangrijk dat uw schilderij niveau, dus als de vloer is niet vlak, het faillissement van uw schilderij stevig, zodat het volledig vlak en niveau. Epoxy hars is gevaarlijk om te ademen, dus open ramen als je naar binnen om voldoende frisse lucht in de kamer. Leg een zeil of plastic worp over de vloer of werktafel. Vastgelegd een tafel, doos, of een paar stenen om het schilderij te stellen op, zodat de epoxy hars naar beneden kan lopen de zijkanten van het schilderij en vallen af ​​zonder pooling .. Zet je schilderij op de tafel, het controleren om ervoor te zorgen dat het niveau van voor je naar je werk. Om uw huid, ogen en longen te beschermen, draag beschermende handschoenen, een masker en een bril.

Stap 2 – Mix epoxyhars

Epoxyhars komt in 2 delen, de epoxy (dikker) en de harder. Meng volgens de instructies die in het algemeen een 50/50 mengsel. Meng goed na het combineren van een paar minuten, schrapen de zijkanten en bodems zoals je roeren. Het bedrag dat u gebruikt hangt af van hoe dik je kiest om te storten en hoeveel lagen je wilt doen. In het algemeen zal een beker per 2 vierkante voet voldoende.

Stap 3 – Giet en Spread

Giet de gewenste hoeveelheid hars via schilderij langzaam. Spreid het uit soepel met een plamuurmes.

Stap 4 – Verf de zijkanten

Er zijn verschillende manieren om te werken met de randen. Een eenvoudige manier is om de epoxy te druppelen naar beneden de zijkanten en na soepel helemaal uit met de plamuurmes, glad uit de zijkanten met een penseel.

Stap 5 – Verwijder Bubbles

Als u uw schilderij met rust laten nu, zal de epoxy belletjes die zal verharden aan de oppervlakte te ontwikkelen. Om deze bellen te verwijderen, kunt u ofwel gaan over hen uw plamuurmes elke 15 minuten tot de bubbels weg zijn, of u kunt gaan over het oppervlak met een föhn of blaas fakkel totdat de bubbels te stoppen verschijnen.

Stap 6 – Air Dry

Als uw schilderij heeft veel texturen, kunt u ervoor kiezen op een andere jas te zetten. Wacht minimaal 4 uur te doen. De epoxyhars afwerking moet de uiteindelijke hardheid te bereiken na ongeveer 4 dagen.