hoe je een kolomboormachine stand te bouwen

Stap 1 – Beslis over een werkplan

Stap 2 – Zorg voor materialen en Prep Lumber

Stap 3 – Bevestig Stand

Stap 4 – Zand en Finish

Stap 5 – Voeg Pers van de Boor

Als je niet ergens moet uw kolomboor zetten, overweeg dan het bouwen van een kolomboormachine stand. Deze stand zal moeten erg stevig te zijn, omdat het een zware last moeten dragen en bestand zijn tegen intense trillingen. De precieze stijl en configuratie van de stand u ontwerpen zal afhangen van uw behoeften. Als je gewoon nodig hebt om de boor dichter bij ooghoogte te brengen, dan is een eenvoudig ontwerp kan worden volstaan. Als u opslagruimte of de mobiliteit nodig, overwegen ontwerpen met planken, kasten en wielen.

Als u alleen een plek om je kolomboor rusten op een eenvoudige, maar stevige stand kan bouwen. Indeling 2×4-inch platen in een rechthoekig frame met verticale palen en dwarsbalken. De stand moet breed genoeg dat de kolomboormachine niet zal vallen. Schetsen een diagram om te helpen met de bouw later. Als je zeker bent in uw timmerwerk vaardigheden die je kunt blauwdrukken voor meer ingewikkelde ontwerpen te krijgen. Deze lijken vaak op 2-lade archiefkasten met wielen. In feite, als je zo’n archiefkast beschikbaar is, kunt u gemakkelijk omzetten in een kolomboormachine stand. Verhoog de hoogte van de kast door op te staan ​​het op een frame van 2×6-inch boards, dan grendel de kolomboormachine een triplex plaat op de bovenkant van de kast.

Verzamel alle vereiste voor de gekozen ontwerp materialen. Als u het toevoegen van wielen, zou je wilt zwenkwielen met remmen te verkrijgen als gevolg van het gewicht van de boor pers. Snijd de planken en multiplex platen volgens de metingen. Boorgeleider gaten op de plaats van de gewrichten. Sommige van de meer complexe ontwerpen zal vereisen dat u inkepingen of groeven te snijden voor rekken. Voor het leggen van de houten stukken, controleer ze op ruwe randen, fouten of onregelmatigheden. Sand deze naar beneden als dat nodig is.

Monteer het frame door lijmen en vastschroeven gewrichten. Dan zet de multiplex platen aan de bovenkant en zijkanten. Monteer de laden als het plan hen omvat. Als u gebruik maakt molding stukken als trim, voeg ze toe aan de randen met een hamer en nagels afwerking. Als u het toevoegen van wielen, de laatste stap is om de wielen schroef op naar de bodem.

Nadat de lijm droog is, zand het stuk glad en eindigen met een aantal lagen verf, beits of vernis. Dit zal beschermen tegen abrupte uitval door houtrot.

Leg de pers op de stand. Het moet niet buigen, mager of wiebelen. In sommige gevallen kan u de pers bout naar de top van de standaard.