hoe klepafsluiters werken?

Hoe werken ze?

Bestedingen

Klepafsluiters zijn apparaten die worden gebruikt om de vloeistofstroom in een pijpleiding regelen. Ze kunnen worden gebruikt om ofwel volledig stoppen fluïdumstroom, vertragen of dat de vloeistof vrij stromen. Klepafsluiters een bolvormige lichaam (vandaar de naam), een vlak stuk en een ring die het platte stuk passen in de fluïdumstroom stopt. Inzicht in hoe ze werken kan echt interessant.

Globe kleppen bevatten een belangrijk apparaat met de naam een ​​schot. Dit is het apparaat dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de fluïdumstroming. Het scherm bestaat uit twee delen, een platte stekker en een ringvormige zitting. Wanneer de stekker helemaal fit in de stoel, wordt vloeistofstroom volledig beperkt. U kunt het scherm bedienen door ofwel de opening van het een beetje of te sluiten, afhankelijk van de hoeveelheid van de vloeistofstroom u wilt.

Verder zijn er automatische en handmatige klepafsluiters. Automatische klepafsluiters niet de van schroefdraad voorziene stelen van de handleiding zijn en zij vlot bewegen van een gesloten stand te openen om de stroom van fluïdum in de leiding te regelen. De mechanische apparaat dat wordt gebruikt om de automatische klepafsluiters opereren wordt een actuator genoemd.

Klepafsluiters worden meestal gebruikt in toepassingen waar een constante vloeistofstroom niet vereist. Zelfs wanneer de klep volledig open is, kan de plaat soms beperkt fluïdumstroming. De kleppen worden meestal gebruikt als monster kleppen d.w.z. geopend als een monster van een vloeistof nodig.