hoe vaak moet Koppelingsvloeistof worden veranderd?

Veranderende Clutch Fluid uw auto’s

Locatie van de Clutch Fluid Reservoir uw auto’s

Het kiezen van het juiste type Clutch Fluid

Veel auto’s met een handgeschakelde versnellingsbak, gebruiken koppelingsvloeistof om de koppeling te smeren en helpen om het schakelen soepeler en wrijving te verminderen. Als uw voertuig gebruikt koppelingsvloeistof om de koppeling assemblage te smeren, moet je af en toe veranderen de koppelingsvloeistof om problemen veroorzaakt door vuile of verontreinigde vloeistof te voorkomen.

Controleer de koppeling vloeistofniveau van uw auto regelmatig, en moet de vloeistof ten minste een keer of twee keer per jaar te veranderen. Een ideaal moment om de koppeling niveau vloeistof te controleren is bij de controle van andere olie-niveaus, zoals die worden gebruikt in de remmen of de transmissie van uw auto.

In de meeste auto’s, zal de koppeling vloeistof reservoir zich in de achterkant van de motor van uw auto en komt te liggen in de buurt van het remvloeistofreservoir. Als u niet in staat om het reservoir te vinden, kijk in de handleiding van uw auto-eigenaar voor een tekening of beeld dat de locatie moet laten zien. Bij het controleren van het niveau van de koppeling vloeistof in het reservoir, zorg ervoor dat de motor volledig is afgekoeld en dat het voertuig is uitgeschakeld. Vloeistof in het reservoir kan zeer heet en kan ernstige brandwonden veroorzaken.

Over het algemeen is er geen vloeistof die is gemaakt voor exclusief gebruik in de koppelingsvloeistoftank, maar eerder meeste voertuigen gebruik gezond rem- of transmissievloeistof behoeve van smeren van de koppeling samenstel. Hoewel beide typen flu├»da worden gebruikt in de meeste auto’s, ze zijn niet uitwisselbaar. Dus, zie de handleiding van uw auto-eigenaar om te zien welk type wordt gebruikt in uw auto.