hoe werkt een uitgang deur verschillen van een gewone deur?

gewone Doors

egress Doors

Overwegende dat een gewone deur niet nodig om een ​​minimum of maximum breedte of geopend hebben in een bepaalde richting, een uitgang deur heeft bepaalde eisen te voldoen. Om te worden beschouwd als een goede en veilige manier van uitgang, moet een uitgang deur binnen bepaalde parameters vallen en geen probleem bij het openen van het. Er zijn ook het vergrendelen van eisen die niet van toepassing op gewone deuren.

Een niet-uitgang deur kan even breed of smal als nodig is om doorgang tussen kamers. Zij kunnen bovendien openen buitenwaarts of binnenwaarts en vergrendelbaar aan beide zijden. Gewone deuren in gebouwen met een bezetting die groter is dan 50 omvatten deuren kantoren, kasten en andere beveiligde locaties.

Daarentegen een uitgang deur tenminste 32-inch breed bij nieuwbouw. Het mag niet groter zijn dan 48 inches, teneinde geen belemmering vormen voor openen. Het moet open naar de uitgang (uiterlijke). Qua vergrendelen, terwijl kan vergrendeld blijven van buitenaf, van binnenuit moet slechts één voorziening voor vergrendeling die kan worden overschreven door een enkele beweging van binnen bezitten. Een voorbeeld hiervan is een paniekstang waardoor bij aanraking, opent de deur.

In commerciële gebouwen, alle deuren langs de gehele pad van de uitgang worden beschouwd als uitgang deuren en moeten voldoen aan de specifieke eisen van de code.