hot topics: wat maakt een goede soldeerverbinding?

Origineel bericht: Eerste keer solderer, betrouwbaarheid?

Hoogtepunten uit de Thread

Hier op we genieten van het verstrekken van een plek waar home improvement beginners en experts samen kunnen komen om ideeën en advies te delen. Binnen onze Forums, kunnen gebruikers bladeren discussies om te zien wat de uitwisseling plaatsvinden over een onderwerp van belang of hun eigen dialoog te starten met het plaatsen iets voor de gemeenschap om deel te nemen. Met meer dan 250.000 leden en het tellen, deze bron is zeer actief, zodat elke week belichten we een van de gesprekken die je gewoon kan helpen met dat volgend DIY-project.

Dus, heb je klussen is begonnen en zelfs aangepakt uw eigen sanitair. Wanneer u uw nieuwe gewrichten solderen, is er veel actie gebeurt uit het zicht, achter de koper. Hoe weet u of uw fix gaat duren? Vraag het Forum. (Spoiler alert: als met de meeste dingen, het is allemaal over prep.)

mummie Lid

Ik heb onlangs gesoldeerd mijn eerste verbinding. Geen lekken! Maar hoe weet je dat het gewricht zal de tand des tijds doorstaan? Als het zou gaan lekken waarschijnlijk zou je het ziet meteen, of kan een lek manifest over een periode van tijd? Is het soort onverzorgd?

lawrosa Super Moderator

Een lek kan ontwikkelen op een later tijdstip … Soms moet je gewoon weten hoe het soldeer stroomde of als u over de joint verwarmd.

Gunguy45 Super Moderator

En hoewel ik ben geen pro, ik voel me een stuk hangt af van hoeveel soldeer je gebruikt. Ik denk dat een typisch ½-inch-verbinding moeten gebruiken over een duim of zo van soldeer, misschien meer. Overtollige opgelucht!. Als je het goed doet en krijgen goede wicking, kunt u bijna kijken en zien dat het juist is.

Handyman663 Lid

U bent waarschijnlijk goed om te gaan. Een truc een meester heeft me geleerd jaar geleden: als het soldeer niet goed wicking (meestal op een oude pijp), vecht er niet tegen. Snijd een sectie en opnieuw beginnen met een paar koppelingen. Ook, ik ben echt anaal met prepping de slang en fitting. Ik kan een beetje traag, maar ik kan mijn laatste lek niet herinneren.

PJmax Forum Topic Moderator

Het draait allemaal om de schoonmaak. Toen ik een kleine jongen was werkte ik met mijn oom die een loodgieter was. Ik bracht uren schoonmaken fittingen. Hij is altijd zei: “het moet schoon zijn als je wilt dat het laatste.”

Lees meer op: http: //www.this website / forum / sanitair-piping / 521.598-first-time-solderer-reliability.html # ixzz2x6A8tgRR