hoe een circulatiepomp werkt

pomp Structuur

Hot Water Recycling

Zonneboiler

Een circulatiepomp werkt door het pompen of circulerende vloeistoffen, gassen of slurries in een lus of gesloten circuit. Hun meest voorkomende toepassing circuleert water in een hydraulisch koel- of verwarmingssysteem. Omdat de materialen die ze pompen bewegen rond in gesloten circuits, ze niet verbruiken veel energie. Wanneer bijvoorbeeld water eerst omhoog wordt gepompt, circuleert rond een systeem en uiteindelijk naar zijn oorspronkelijke positie. Vanaf dit punt, een pomp moet slechts voldoende kracht om de weerstand of inertie leidingen tegen het water uit efficiƫnt stuwen. Dit proces wordt herhaald over en weer.

Omdat ze weinig energie nodig hebben om te functioneren, circulatiepompen ontworpen voor woningen zijn klein genoeg om naast de sanitaire systemen aan te passen.

Circulatiepompen voor thuisgebruik zijn meestal compact elektrisch aangedreven centrifugaalpompen. In het algemeen is hun enige doel is om warm water te produceren op aanvraag. Zonder hen, zullen de gebruikers moeten wachten voor enige tijd voor water om elke keer dat ze aanzetten gewijd kranen te verwarmen. De drie belangrijkste onderdelen van een circulatiepomp zijn

Een elektromotor rotor bevoegdheden van de waaier, die vervolgens duwt het water naar voren of naar boven. Een rotor is als een turbine, dat het een wiel met een reeks schuine bladen. De waaier draait extreem snel, waardoor water naar buiten en te comprimeren. De motor is verzegeld in een waterdichte behuizing en is verbonden met de rotor. Terwijl de circulatiepompen zijn klein genoeg om naast de sanitaire systemen om te worden gemonteerd, industriƫle soort pompen hebben grote modellen en motoren worden meestal vastgesteld op verschillende locaties uit de buurt van het leidingsysteem.

Een van de meest voorkomende toepassing van verbruik circulatiepompen is het wachten elimineren van water te verwarmen eenmaal open staat. In een typisch warmwatersysteem, wordt heet water door de verwarmer en stroomt door de pijpen en naar de kranen. Zodra de kranen zijn uitgeschakeld, het hete water in de leidingen afkoelt. De verwarming systeem zal alleen warmte water nadat een kraan wordt weer ingeschakeld, die enige tijd zou vergen en leiden tot waterverspilling. Met een circulatiepomp, wordt het wachten op water te verwarmen uitgeschakeld en een constante toevoer van warm water wordt gewaarborgd hele tijd. Het energieverbruik is minimaal en weinig water wordt verspild. Ze zijn ook ideaal voor gebieden waar water in beperkte aanbod.

Thuisgebruik pompen zijn meestal gemaakt van brons om corrosie te voorkomen, omdat zuurstofrijk drinkwater constant doorheen stroomt.

Een andere populaire en relatief nieuwe toepassing voor circulatiepompen is in zonne-water-verwarmingssystemen. In deze opstelling wordt water gepompt naar de zonnecollector, waar het wordt verwarmd. Dat water beweegt dan weg naar een watertank, waarbij warmte wordt overgedragen aan het water. De pomp zal opnieuw te verzenden koeler water terug naar de zonnecollector voor verwarming.