hoe je een draagbare zonne-generator te bouwen

Stap 1 – Het beoordelen van Power Need

Stap 2 – De aankoop van de benodigde materiaal

Stap 3 – Instellen van de batterijen

Stap 4 – Bevestiging van batterijen Charger en de batterij Bank instellen

Stap 5 – Het maken van een Jumper en bevestiging van Charge Controller

Stap 6 – Bevestigen van de omvormer naar de accu bank

Stap 7 – Het opstarten van het systeem

Een draagbare zonne-generator kan worden gebruikt op de camping reizen en outdoor-activiteiten. Om een ​​zonne-energie generator te bouwen is eenvoudig, maar een beetje duur, maar het loont op de lange termijn. Zonne-energie is een hernieuwbare milieuvriendelijke energiebron.

De grootte van uw draagbare zonne-energie generator is afhankelijk van uw energiebehoefte dat wil zeggen hoeveel apparaten die u wilt uitvoeren.

De set-up zal aanvankelijk kostbaar zijn, maar u kunt klein starten en opbouwen van het toevoegen van meer panelen en batterijen zoals je op. Begin met een 15 amp zonnepaneel. Sommige bedrijven bieden u makkelijk draagbare zonne-energie panel systemen voor eenvoudig opbergen. Schaf alle andere materialen op de lijst om te beginnen met het opzetten van uw eigen zonne-energie-installatie.

Het aantal batterijen die u gebruikt, hangt af van uw budget en behoefte. Begin met één of twee deep cycle marine batterijen. Deze batterijen zijn verkrijgbaar in verschillende maten die variëren van minder dan 125 ampère per uur tot 160 ampère per uur. Deze accu’s zijn gemakkelijk verkrijgbaar.

Bevestig uw batterijen aan op de batterijlader volgens de instructies op de handleiding zal komen met de batterijlader. de batterijen volledig op te laden voordat je ze kunt gebruiken, anders kom je uiteindelijk het doden van je batterijen en verspillen veel geld. Zodra uw batterijen zijn opgeladen, sluit ze en bewaar ze in een batterij container die een individueel geval of een grote zaak die al uw accu’s in één grote container kunt opslaan kan zijn. Als u gebruik maakt van een enkele batterij dan een standaard batterij container worden volstaan.

Om uw batterijen te bevestigen moet u een jumper te maken. Hiervoor moet u de draden met behulp van de draad stripper en ze aan de koper mechanische lugs strippen. En bevestig deze aan uw batterij bank te koppelen. De draden van twee kleuren, rood en zwart voor positieve en negatieve uiteinden zijn. Nu, sluit de regelaar aan de ene kant van de batterij / accu en het andere uiteinde op de zonnepanelen. U kunt het systeem meter toe te voegen aan de batterij bank systeem om controle op de macht niveau te houden.

Aan de andere kant (power out zijde) van de batterij / accu bank bevestig de omvormer. Een omvormer zet gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC) die wordt gebruikt door gewone huis te houden apparaten.

Nadat u het systeem hebt aangesloten kunt u het uit te voeren door het plaatsen van de zonnepanelen in de zon en laat het systeem lading en het aansluiten van uw apparaten op de omvormer. U kunt verlengkabels hechten aan de omvormer meer dan één toestel te bevestigen.