hoe je een go kart motor te bouwen op een begroting

Stap 1 – Scavenge een grasmaaier Engine

Stap 2 – de motor Extract

Stap 3 – Bevestig de grasmaaier motor om uw Kart

Stap 4 – Maak een Katrol

Stap 5 – Sluit de Bicycle Brakes

Stap 6 – Never Forget Veiligheid!

Wilt u krijgen in go kart racen, maar worden afgeschrikt door de hoge kosten van een professionele go kart motor? Zoals met zo veel Amerikaanse hobby’s, go kart race begon als een scrappy hobby voor de gemiddelde Joe om in de garage te werken, maar is explosief in een sport met dure onderdelen en flashy accessoires. Vandaag gaan we praten over het krijgen van terug naar de basis en de focus op een goedkope en eenvoudige manier om een ​​go kart motor ambacht in uw huis of garage.

Grasmaaier motoren zijn veruit de goedkoopste optie voor het maken van een kart motorsysteem, maar zorg nodig is bij het selecteren van een. Een horizontale grasmaaier motor is het beste, omdat het in deze richting on the go kart zal worden gemonteerd. Een verticale motor zal werken, mits deze niet open cellen, als je een open cellen engine gebruiken, montage horizontaal zal ertoe leiden dat de olie uit te lekken, beschadiging van uw go kart en het creëren van een brandgevaar.

Monteer de motor aan de achterzijde van de go kart in de buurt van de bus / lagersamenstel. Als de kart ontwerp dat u hebt gebouwd heeft moeite met het opnemen van de motor die u hebt gereinigd, overweeg dan de installatie van een extra plank boven de vergadering waarop om uw motor te monteren.

Vorm een ​​katrol door het uitrekken van je touw tussen de motor en het achterwiel van de go kart. Misschien vindt u een aandrijfriem nodig hebben om de poelie stevig hechten aan het wiel.

Hechten fiets remmen om het achterwiel van de go kart, zorg niet te bemoeien met de poelie montage. Hoewel deze set-up kan enige tijd duren om goed te krijgen, is het belangrijk om te remmen op het achterwiel moet inertie meest veilig te annuleren tijdens een snelle rit. U kunt ervoor kiezen om de remmen te installeren op de voorkant als goed, waardoor rondom het verminderen van slijtage van het systeem en het verhogen van uw veiligheid op de lange termijn. Echter, alleen het installeren van de remmen op het voorwiel is geen optie als het kan uw go kart kan leiden tot meer dan draaien.

Zorg ervoor dat uw motor is stevig op zijn plaats voor uw eerste rit. Elke keer dat je op de go kart, controleer dan eerst beide remmen om ervoor te zorgen dat ze niet versleten.

Tuurlijk, kan een grasmaaier en fiets rem-gebaseerde motor niet de meest stijlvolle manier om uw go kart bij elkaar te krijgen, maar zijn charmante doe-het-zelf esthetische zal gelikter voertuigen in het stof. Wanneer de volgende grote wedstrijd komt, gewoon voorzichtig dat het extra gewicht in je zak boek dat u niet vertragen!