hoe je een mansardedak bouwen

Het bouwen van een Mansard Roof

Stap 2: Voorbereiden van de Bouwterrein

Stap 3: Het plaatsen van de Rafters

Stap 4: Resterende Common Rafters

Stap 5: balken aan het plafond en mantels

Stap 6: Upper Extension

Stap 7: Sheathing en Shingling

Een mansardedak is een uitstekende aanvulling op een huis voor mensen op zoek naar de leefruimte te vergroten op de bovenste verdieping of toe te voegen aan de zolderkamer. Het bouwen van een mansardedak thuis is een vrij gemakkelijke taak mits men de juiste ontwerp, de juiste instructies, kwaliteit building tools en de vereiste technische en manuele vaardigheden.

Stap 1: besluitvorming en planning

Deze stap houdt in het kiezen van een blauwdruk voor het dak dat u wilt bouwen, contact opnemen met de lokale autoriteiten om uit te vinden de gebiedsgerichte bouwvoorschriften en regels, het omgaan met aannemers om uit te vinden de fijne kneepjes van het bouwproces, de aankoop van alle benodigdheden, verhuur arbeid als de taak is te veel om alleen en het afsluiten van een verzekering te beschermen tegen eventuele schade opgelopen tijdens het bouwproces te voltooien.

De eerste stap in het eigenlijke bouwproces is om het gebied bouwrijp krijgen. Begin met het kiezen van een bepaalde plaats voor alle tools die u nodig heeft. Gebruik een grote tafel of sectie uit een gedeelte van het gazon, zodat alle materialen zijn op één plek – gemakkelijk toegankelijk en overzichtelijk. Vergeet niet om alle planten en alle apparatuur, programma’s en machines in het gebied met dekzeilen of kunststof platen bedekken om schade tijdens de bouw te voorkomen.

Neem de gemeenschappelijke spanten en ze op te lossen op een ruiter. Gebruik de nagels om ze vast te zetten. Zodra dit is gebeurd, verheffen de nok en gebruik vervolgens de nagels aan de andere spanten zijn plaats ook vast te stellen. De buitenkant spanten hebben zodat de birdsmouth wordt geplaatst op een vlak met de hoogste plaat van de wand. Zodra de juiste positie is bereikt, gebruik nagels tot de nok plaats aan te draaien. Dezelfde procedure uit de drie overblijvende kanten worden uitgevoerd.

De gemeenschappelijke spanten overgebleven uit de derde stap nu op zijn plaats vast te stellen. Ze moeten ook worden genageld op zijn plaats om een ​​strakke en veilige positionering te waarborgen.

De balken moeten worden vastgesteld met zorg. Gebruik nagels om ze veilig op zijn plaats en zorgen dat ze niet los, zodat er geen schade later. Nadat dit is gebeurd, het bedekken met de mantel.

De verhoogde uitgebreid gebied dat de bovenste uitbreiding van de mansardedak vormt moet worden gebouwd met behulp van verticale balken. Deze verticale balken hebben binnen de grenzen van de ruiter te plaatsen. Gemeenschappelijke spanten moet worden gebruikt op zowel de binnen- als de buitenkant van deze structuur te geven sterkte en ondersteuning.

Gebruik kraag banden en fascia voor het dak voordat het omhulsel proces kan beginnen. Het omhulselmateriaal moet worden bevestigd aan de gemeenschappelijke nok via nagels. Regio’s waar er valleien en ventilatieopeningen moeten worden gedekt met behulp van knipperen. Nadat dit is gebeurd, moet men de grondverf materiaal over het gehele oppervlak te leggen en vervolgens bedekken met gordelroos.