hoe werkt een solar cooker werken?

Solar Powered Cookers

Het creëren van hitte

Zonne-fornuizen zijn zonne-energie, wat betekent dat de energie die nodig is om ze te laten werken wordt gegenereerd uit de zon in plaats van via de standaard electriciteit. Zonne-energie is een eco-vriendelijke optie, evenals een kostenbesparing. Energie afkomstig van de zon is gratis. Zonne-energie-apparaten zijn uitgerust met zonnepanelen die energie te verzamelen. Zodra de panelen betalen, zal het apparaat werken net alsof het aangesloten op een stopcontact. Echter, zonne-fornuizen moeten voortdurend contact met de zon om effectief te werken.

Zonneovens worden buiten gebruikt, omdat ze afhankelijk zijn van zonlicht om een ​​constante temperatuur te houden. Als de zon beweegt, is het noodzakelijk om het fornuis te verplaatsen zodat het altijd in direct zonlicht. Shadows kan de temperatuur van het fornuis te verminderen, en zonne-fornuizen niet hun warmte te houden in de dezelfde manier als een barbecue kan. Constante energie is de sleutel tot het houden van een solar cooker werken aan zijn volledige capaciteit.

Solar fornuizen werken op een aantal manieren, hetzij door zich te concentreren het zonlicht en vervolgens verspreiden van de hitte, of door het vangen en de verspreiding van de warmte zoals in een Nederlandse oven. Voor deze methode wordt een transparant deksel dient u zodat de zon door de top kan doordringen.

Een andere methode is waar het licht wordt omgezet in warmte. Deze fornuizen zijn meestal zwart uit. Als zwarte geleidt warmte, deze methode regelt warmte adequaat.